Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bp diesel vs Bp diesel Ultimate

Vraag gesteld door Numpsy op 19 september 2015

Ik rij nu een paar maanden in een Opel Corsa 1.3cdti ecoflex, maar het valt mij op dat de auto met "normale" diesel vaker moet regenereren en met de "Ultimate" diesel helemaal niet.

Wat vinden de experts van de ultimate diesel? Is het verstandig om door te gaan met ultimate of terug naar de standaart diesel? Weet namelijk ook niet wat de fabrikant opgeeft. 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of BP Ultimate de voorkeur krijgt boven gewone diesel.

Cetaantal
BP Ultimate Diesel heeft een cetaangetal van ten minste 55, aanzienlijk hoger dan het standaard cetaangetal 51 voor dieselbrandstoffen op deze markt. Het cetaangetal is een belangrijke maat voor de verbrandingskwaliteit van diesel en vergelijkbaar met het octaangetal van benzine: hoe hoger het cetaangetal van diesel, hoe beter de verbranding verloopt.

BP Ultimate Diesel
Met zijn hogere cetaangetal en hoogwaardige motorreinigende eigenschappen is BP Ultimate Diesel ontwikkeld voor een regelmatigere en vollediger verbranding dan gewone diesel, waardoor energie efficiënter vrijkomt. Dat betekent dat uw motor met BP Ultimate Diesel beter kan reageren en voor meer vermogen en scherpere acceleratie kan zorgen.

Premium diesel
Als er een premium diesel wordt gebruikt dan vervuilt het roetfilter minder snel, en wordt de regeneratieïnterval automatisch groter. De keuze voor een premium diesel kan inderdaad verstandig zijn met name wanneer de auto voor relatief korte afstanden wordt ingezet. Voor een diesel die nagenoeg elke dag intensief wordt ingezet is deze brandstof minder relevant.

 


***

 

 

 

Reactie van Harmen Louis:
Vervolgvraag op de reactie van de expert:

Gaat het verhaal ook op voor een diesel-VW T4 uit 1999...heeft de ultimate-dieselversie ook enig nut voor deze oudere auto? Of is het juist schadelijker en kan het meer kwaad dan het voordeel oplevert?