Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke accuoplader is het meest geschikt voor mijn Wegenwacht-accu 57405??? (12v 74ah, 660a)

Vraag gesteld door Dianna op 23 januari 2015

Ik rij weinig lange afstanden: 1 of 2 x per week naar Den Helder (40 km heen en terug) en voor de rest hoofdzakelijk binnen mijn dorp. Met de huidige kou heb ik ondertussen 2 x 's ochtends vroeg met een lege accu op de oprit gestaan. De huidige accu is bijna 3 jaar oud (geplaatst door wegenwacht). De accu is door wegenwacht opgeladen en getest en blijkt OK! Er werd mij vervolgens geadviseerd een accu-oplader aan te schaffen, maar ik heb geen idee welk type geschikt is......
Is het wellicht ook afdoende de auto 's nachts in de garage te plaatsen???

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De auto in de garage parkeren, vorstvrij, zal wel verbetering geven. U hoeft dan niet met de achterruitverwarming de ruit te ontdooien en de ventilator van de kachel hoeft niet zo hoog. U zou ook kunnen proberen om voor de heel korte ritjes de auto te laten staan en verder wat later te schakelen op de korte ritjes zodat het motortoerental wat hoger wordt. Zo draait ook de dynamo wat harder zodat hij sneller kan laden.

Probeer ook zo min mogelijk stroom te gebruiken en ben er van bewust dat achterruitverwarming en ventilatoren grote stroomverbruikers zijn.

Mocht u toch een acculader willen aanschaffen dan kunt u kijken naar een CTEC lader, deze zijn makkelijk te bedienen en betaalbaar.