Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slecht lopende S80 bij koude start

Vraag gesteld door Robin-mark op 19 maart 2018

Hallo,

Mijn auto S80 (2008) loopt sinds enige tijd slecht als hij koud is en vaak gaat dan het motormanagementlampje aan met code P0305 en P0103.
Het probleem is alleen te constateren als hij koud is: motor start soepel en begint met 1500 toeren en zakt na enige tijd naar 700
Als ik dan ga rijden, is het horten en stoten en gaat het lampje aan. Na enkele minuten is dit onregelmatige gedrag over en loopt hij als een zonnetje.
Heb preventief de bobine van cilinder 5 vervangen, alle bougies, de luchtmassasensor, het luchtfilter en de accu(preventief was al oud).
Ben bij de volvo dealer geweest, maar die kon niets vinden.
Hij adviseerde om kleppen te stellen, maar twijfelde zelf ook. Deze reparatie van 1300 euro ga ik niet doen als de dealer zelf ook twijfelt. Ik zelf twijfel daar ook aan, want waarom loopt hij dan prima na enkele minuten.

Het lijkt erop dat het gasmengsel onjuist is of iets met de choke (temperatuur/lambdasensors?)
Nogmaals: het probleem doet zich voor bij het wegrijden met een koude motor.

Hoop dat u wat adviezen kunt geven.

Mvg Rob

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Volvo S80 uit 2008 op LPG loopt slecht na de koude start. U heeft al verschillende onderdelen vervangen maar het probleem blijft.

U geeft niet aan wat de kilometerstand van deze auto op LPG is.

Er is al van alles aan gedaan en de kleppen zijn nu verdacht. Ik zou zeker bij koude motor compressie meten en indien noodzakelijk de kleppen stellen. Ook de EGR klep kan de boosdoener zijn.
***

Reactie van Robin-mark:

De auto heeft inmiddels 170K gereden en heeft een LPG installatie met Flash-lube sinds 70K