Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Overzetten trekhaak

Vraag gesteld door Wladimir op 18 september 2017

Ik wil mijn Mazda cx5 (bouwjaar 2014) inruilen voor een nieuwe.volgens de dealer moet ik een nieuwe trekhaak kopen , overzetten kan niet of kost net zoveel als een nieuwe ( 1000 euro) waar of niet waar?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt een nieuwe Mazda CX-5 kopen en vraagt of de trekhaak van uw huidige CX-5 kan worden overgezet. Dat kan, maar het is niet altijd goedkoper.

Er zit prijsverschil tussen een vaste en afneembare haak. De prijs van een afneembare (alleen het onderdeel) is bijna twee keer zo hoog. Bij een afneembare trekhaak is het daarom wel raadzaam om uit te (laten) rekenen wat goedkoper is; overzetten of nieuw monteren. Uiteraard moeten dan ook de kosten voor demontage worden meegenomen, reken op anderhalf uur. En wat ook kan meespelen is de inruilprijs van uw CX-5 mét en zonder trekhaak. Daar kan verschil tussen zitten.

Neemt u dit alles mee in de onderhandelingen, ook het gegeven dat een trekhaak achteraf elders kan worden aangebracht, en waarschijnlijk voor een lager bedrag. Bij eventuele trekhaak gerelateerde (elektronica) storingen kunt u in dat geval alleen niet bij uw dealer aankloppen.