Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onjuiste accessoires bij nieuwe auto

Vraag gesteld door Netty94 op 15 mei 2018

Ik heb een nieuwe auto gekocht. Deze zou geleverd worden inclusief elektrisch bedienbare ramen voor én achter. Voor zijn ze wel elektrisch achter echter niet. Het alsnog inbouwen is een bijna onmogelijke optie. Er zijn geen voorbereidingen getroffen. Wat is nu een redelijke vergoeding? Is de af fabrieksprijs ern redelijke vergoeding? Of kan ik meer eisen?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een nieuwe auto gekocht die geleverd zou worden met elektrisch bedienbare ramen (voor en achter). Bij levering van de auto blijkt de auto niet te beschikken over elektrisch bedienbare ramen aan de achterkant. Het kan niet meer ingebouwd worden. U wilt weten wat in dit geval een redelijke vergoeding is.

Nakoming koopovereenkomst
Op grond van de wet (art 7:21 lid 1 sub a BW) dient de verkoper de bij aflevering ontbrekende opties als nog na te leveren, tenzij dit technisch niet mogelijk is, of in alle redelijkheid niet van de dealer gevergd kan worden (gelet op onder meer de exorbitant hoge kosten).

Gedeeltelijke ontbinding koopovereenkomst
Mocht de realisatie van de ontbrekende opties onmogelijk blijken (informeren bij andere dealer of importeur) of in alle redelijkheid niet van de dealer kan worden verlangd, dan kunt u de koopovereenkomst gedeeltelijk ontbinden. De dealer dient dan de tegenwaarde van deze opties aan u te restitueren.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.