Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is een NL sticker op achterzijde op mijn dodge ram verplicht bij kenteken type goedkeuring 18.2 is geen nl op de kentekenplaat aanwezig.

Vraag gesteld door Jos.S op 13 juli 2015

Als een NL sticker verplicht is in het buitenland aan welke regels moet de sticker voldoen?
- Hoe groot en op welke locatie moet de sticker geplakt worden. Mag die bv op de achterruit?
Ik rijd regelmatig in de eu landen.
ik heb rijksdienst wegverkeer en de RDW gebeld en deze instanties konden mij niet verder helpen. Mijn auto is een dodge ram 1500. (Truck met dubbelcabine en laadbak. Grijs kenteken
Er zijn Door RDW goedgekeurde kentekenplaten op gemonteerd type goedkeuring 18.2
Deze hebben geen NL vermelding op de kentekenplaat vermeld. Ze zijn ook een stuk kleiner van formaat t.o.v. De reguliere kentekenplaat.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Alle Nederlandse auto's moeten in het buitenland een nationaliteitsteken voeren. Auto's met kentekenplaten met het blauwe EU-symbool en landencode geintegreerd hoeven geen extra sticker te voeren. Als een kentekenplaat daar niet van is voorzien dan is een NL-sticker verplicht. Aan de sticker zelf zijn eisen gesteld. Hij moet ovaal zijn, met zwarte letters NL op een witte achtergrond. Op de sticker zijn verdere versieringen verboden. De letters zijn minimaal 80 mm hoog. De lijndikte moet minimaal 10 mm zijn. De sticker moet zo worden geplakt dat deze zichtbaar is voor achterliggend verkeer.