Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is Blue One benzine hetzelfde als E10, wat je in Duitsland veel ziet?

Vraag gesteld door jufank op 5 februari 2015

Ik tank al geruime tijd Blue One. Mijn auto rijdt zuiniger en het is ook nog eens goedkoper. Nu zag ik vandaag bij een Haan pomp een bericht dat Blue one alleen geschikt is voor auto's die E10 mogen tanken. Ik kan Blue one tanken, mijn auto is van 2007. Maar mijn vraag is: is Blue One hetzelfde als E10? Want dan kan ik bijvoorbeeld in Duitsland nog goedkoper tanken.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Blue One bezine
Blue One was oorspronkelijk een benzine waar 15% ethanol aan toegevoegd was. Door 15% ethanol toe te voegen was de accijns op Blue One lager en lag de adviesprijs circa 2 cent lager dan die van gewone Euro95. Blue One voldeed echter niet aan de benzine norm EN228 met als gevolg een negatieve aanbeveling van importeurs. Voor de ANWB ook voldoende reden om het gebruik van Blue One af te raden.

Voldoen aan norm
Vanaf 2015 moet óók Bue One voldoen aan de norm van maximaal 10% ethanol waardoor het prijsverschil met gewone Euro95 kleiner is geworden. Wat ons betreft zou de geschiktheid daarmee redelijkerwijs gekoppeld kunnen worden aan het gebruik van E10 (óók 10% ethanol) zoals aangeboden in Duitsland en Frankrijk. Niet geschikt voor E10 is wat ons betreft óók een afwijzing voor Blue One. Doe de E10 check
 

 

 


***

 

 

 

Reactie van jufank:
Vandaar dat het verschil nu nog maar 1 cent is. Bedankt!