Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bmw 3 serie recall

Vraag gesteld door bmw 3 serie recall op 9 mei 2018

Ik heb een 3 serie bmw gebouwd in duitsland in 2010. Er is nu een recall in de VK op deze en andere modellen wegens de B+ batterie connector dat kan leiden tot plotselinge verlies van stroom. Volgens bmw europaeische auto's zijn niet betrokken. Hebben jullie informatie daarover, en boven alles, is mijn auto veilig?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de lopende recall van BMW in het VK.

Dit nieuws is relatief nog erg vers, en geeft BMW in een comentaar aan af te wachten of de RDW het nodig acht deze recall óók in Nederland van kracht te laten gaan. Wanneer in dit geval de veiliheid in het geding zou kunnen zijn, zou dat best kunnen gaan plaatsvinden. Maar misschien heeft het zó kort na dit nieuws, even tijd nodig om tot een zekere afweging te komen.

In ieder geval meldt BMW geen enkel geval te kennen zoals kennelijk wel in het VK en is er geen concrete reden meteen uit te gaan van een onveilige auto. Misschien dat aankomende week BMW met aanvullend nieuws gaat komen na wellicht ook met tussenkomst van de RDW.***

Reactie van bmw 3 serie recall:

Naar mijn mening is het antwoord vrij eenvoudig. Is dezelfde batterijconnector in auto's die in Europa zijn gebouwd of niet? Iemand is al in het Verenigd Koninkrijk gestorven als gevolg van een ongeluk veroorzaakt doordat een BMW plotseling kracht verliest. Waarom is BMW hier niet eerlijk over? En waarom moeten zij wachten tot de RDW een beslissing neemt?***

Reactie van Jos van der Drift:

De autofabrikanten moeten de RDW over terugroepacties informeren. De RDW ontvangt vervolgens informatie over het betreffende voertuig dat wordt teruggeroepen, de gevaren van het defect en de noodzakelijke ingreep. De RDW beheert ook het terugroepregister.

Alles bij elkaar vraagt dit tijd en voorbereiding en schudt je dit niet binnen een paar dagen uit je mouw. Dan nóg is het de vraag of BMW een recall noodzakelijk acht wanneer er geen incidenten binnen Nederland bekend zijn. En misschien is men er achter de schermen juist wel mee bezig waar wij ook geen zicht op hebben.

U heeft overigens ook altijd zelf de mogelijkheid een onveilig voertuig te melden bij de RDW.