Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik ben opzoek naar een occasion. Ford focus 1999 - 2002 of peugeot 307 2001-2003

Vraag gesteld door Danny nmgn op 3 oktober 2016

Hoi.

Ik lees dat de Peugeot 307 veel kwaaltjes heeft. Mijn vraag aan jullie of deze al vaak zijn verholpen met een occasion met 150.000km op de teller. Waar moet ik extra op letten als ik z'n auto koop.

Een ford focus is mijn 2de keus.
Omdat ze betrouwbaar overkomen in de test.

Ik heb geen grote portemonnee. Dus liever niet al te veel pech naast de slijtage onderdelen. Wat raden jullie aan?

Graag een beetje advies.

Merci Danny

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt een betrouwbare gebruikte auto in de lagere prijsklasse. De diverse vaker voorkomende euvels bij de Peugeot 307 zijn niet na een reparatie voor altijd verholpen; ze kunnen terugkomen. Hoewel niet elk exemplaar evenveel storingen kent, scoort de gemiddelde 307 niet hoog op de ladder van betrouwbaarheid. Een Ford Focus is daarmee vergeleken een betere keus.

Echte toppers qua betrouwbaarheid zijn in deze klasse de Toyota Corolla, Mazda 3 en Honda Civic. Hun reputatie zorgt wel voor hogere vraagprijzen, of je komt uit bij hogere kilometerstanden.

Alternatieven zijn de Hyundai Elantra en Mitsubishi Carisma. Die zijn bij het grote publiek niet zo populair, maar daarom gunstig geprijsd en kennen weinig tot geen structurele problemen.

Nog een tip: een auto kan nog zo'n sterke reputatie hebben, het gaat uiteindelijk om de technische en uiterlijke staat van het betreffende exemplaar. Zeker bij de wat oudere auto's met respectabele kilometerstanden moet ik een aankoopkeuring aanraden. Meer aankooptips staan op anwb.nl.