Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Captur 1.2 doorrijden?

Vraag gesteld door Captur2 op 22 april 2018

Ik rijd nu zo'n 3 jaar naar volle tevredenheid in mijn Renault Captur 1.2 automaat, waarvan de km stand inmiddels naar de 90.000 km loopt. Zoals meerdere Capturs van 2014 heeft deze een olieverbruik van ca. 1 liter op 4.000 a 5.000 km, op zich niet schokkend, maar ik was eigenlijk van plan deze auto wat langer te houden. Nu is mijn vraag; zijn er ervaringen met deze motor bij hogere km-standen bekend ? Wordt deze mate van olieverbruik een probleem als de km-stand verder oploopt ? De dealer heeft inmiddels de daarvoor bedachte software-update geinstalleerd (verminderde opbrengst van de oliepomp), maar toen had de auto al aardig wat kilometers gelopen en had de update dus minder effekt dan gehoopt....

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Renault Captur 1.2 uit 2014 heeft een olieverbruik van 1 liter op ongeveer 5.000 km en u vraagt of het verstandig is om hiermee nog een paar jaar door te rijden.

Deze motoren hebben inderdaad wel vaker een wat hoger motorolieverbruik.

Om te bepalen of het verstandig is om nog een paar jaar door te rijden met deze auto is het belangrijk te weten of het olieverbruik constant is of dat het toeneemt.

Als het verbruik toeneemt is er iets aan het gebeuren in de motor. Dit kan slijtage of vervuiling zijn en beide zullen op den duur voor (hoge)reparatiekosten zorgen.