Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

water n de auto door lekkage?

Vraag gesteld door Huib vraagt op 13 november 2018

Op de bestuurdersplaats van mijn V70, 6jr oud, 110.000km is de vloer nat. Alles nagekeken en waarschijnlijk heb ik bij het weghalen van blad onder de motorkap het afsluitrubber van de ruitenwisser L verschoven. Dat kan ik niet verhelpen omdat dan eerst de ruitenwisser gedemonteerd moet worden. Afgeplakt met ducktape en voorlopig OK. Afsluitrubber is niet direct voorradig. Dealer zegt dat de oorzaak iets anders moet zijn, nl lekkage van de voorruit. Advies de ruit te demonteren en opnieuw te plakken. Ik kan dat niet beoordelen, dus vraag aan expert.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een waterlekkage in uw Volvo.

De dealer geeft een lekkende voorruit de schuld. Deze diagnose is wel heel aannemelijk omdat er bij een hele serie Volvo's sprake is geweest van een slecht gelijmde voorruit.

Ik wil u wijzen op deze specialist die dit probleem signaleert bij meerdere Volvo modellen. Het lijkt dus heel duidelijk een productiefout te zijn, tenzij er tussentijds een nieuwe ruit is gemonteerd. Dit bedrijf meldt ook de kosten om deze waterlekkage te verhelpen. Relatief géén heel fors bedrag maar in alle redelijkheid blijkt de afdichting op basis van 6 jaar niet deugdelijk en duurzaam te zijn, ook wanneer de fabrieksgarantie al een tijdje niet meer van toepassing is. Misschien dat u daar de betreffende dealer op kunt wijzen voor een coulant aanbod wat betreft de herstelkosten.