Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen met verstuivers Ford Transit 2.2TDCI

Vraag gesteld door dvhaaren op 3 mei 2016

Er zijn een aantal problemen bekend van campers op een Ford Transit 2.2TDCI chassis. Het betreft de verstuivers en uiteindelijk een scheur in een van de cilinders. Is dit ook bij de ANWB bekend en heeft de ANWB van het aantal gevallen een inventarisatie? Graag verneem ik de informatie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of verstuiverproblemen bij de 2.2 TDCI Ford motoren bij ons bekend zijn.

Verstuiverproblemen
Dit verschijnsel is zeker bekend, met name bij de generatie kampeerauto's uit de periode 2004-2011 met deze Ford motor. Aantallen kennen we niet. Campers van deze generatie die niet al te in intensief ingezet worden en welke vaak en lang stilstaan, komen in aanmerking voor verstuiverproblemen. Uiteindelijk kan dat een ernstige motorschade opleveren van vele duizenden euro's. Verouderde brandstof is feitelijk de oorsprong van dit verschijnsel.

Voorkoming van het probleem 
Ford heeft al eerder aangegeven met een software update te komen ter voorkoming van dit probleem en adviseert premium brandstof te gebruiken. Op de website van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) vindt de nodige info over dit probleem met ook reacties en ervaringen van lotgenoten.

 


***

 

 

 

Reactie van MartinSl:
Naar mijn mening heeft het probleem niets te maken met het weinig intensief gebruik van de camper. De motor van mijn camper gaf bij 130.000 km de geest. Wij gebruiken hem erg veel, 8 maanden per jaar onderweg en ook tussendoor nog.