Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Corrosie in de verwarming Mazda cx5

Vraag gesteld door Wladimir op 10 september 2017

Volgens de dealer is na het spoelen en toevoegen verbeterde vloeistof het probleem opgelost. (Kost 300 euro) Verkeerde vloeistof gebruikt????

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U berichtte eerder al over een verstopte kachelradiateur van uw Mazda CX5.

Volgens onze info dient de koelvloeistof de eerste keer bij 200.000 km of na 10 jaar, daarna iedere 100.000 km of 5 jaar ververst te worden.

Het verschijnsel van een verstopte kachelradiateur komen we incidenteel wel vaker tegen. Gezien de ververs termijn zoals voorgeschreven lijkt het niets met onderhoud te maken te hebben maar mogelijk met koelvloeistof dat niet geschikt is voor de gemonteerde kachelradiateur. De garage heeft ook moeten spoelen om vermoedelijk de doorstroming weer open te krijgen.

Ik weet niet wat de leeftijd en kilometrage is van deze auto maar wanneer de auto volgens schema wordt onderhouden, vind ik dat de kosten voor deze ingreep om de verstopping te verhelpen niet (volledig) voor u zouden moeten zijn. Ik denk dat u de dealer best hierover mag aanspreken.***

Reactie van Wladimir:

De auto is ruim 3 jaar. Met uw toelichting kan ik verder in gesprek met Mazda.Bedankt***

Reactie van Jos van der Drift:

Ik hoor graag het vervolg. Wellicht ook om lotgenoten op weg te kunnen helpen.***

Reactie van Wladimir:

De dealer en Mazda Nederland geven niet toe dat er verkeerde vloeistof is gebruikt. Het kan een onderdeel zijn geweest dat de corrosie heeft veroorzaakt. Verkeerde vloeistof is een axioma, er is geen bewijs. Ze delen de kosten. Ik betaalde 150 i.p.v. 300 euro. Einde verhaal. Bedankt voor de info en het meedenken.