Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bougies VW Sportsvan 1.4 150 PK

Vraag gesteld door Golf sportvan bougies op 18 januari 2017

Tijdens een 60.000 km beurt zijn bougies vervangen, zgn. log life
Batch 04E 905 612 C
Dealer brengt hiervoor in rekening € 128,10. Omdat het "long life"bougies zijn,
(hun bedrag x 4 = € 90.76)
Zie hieronder hun uitleg. Graag uw gewaardeerde advies in deze.Vriendelijke groet Henk Rooseboom
015-2624375

----
Beste heer Rooseboom,
Allereerst bedankt voor het invullen van de enquête. Ik heb even de site bekeken ivm de bougies. De prijs van die bougies zijn inderdaad een stuk goedkoper als degene die wij verkopen. Het enige verschil wat ik niet kan terug vinden is dat onze bougies long life zijn. Wat uiteraard mogelijk is dat daar iets prijsverschil inzit. Wij leveren de bougies voor € 22.69 per stuk.
Helaas zal het altijd zo zijn dat de prijzen via het internet altijd goedkoper zullen zijn dan onze prijzen. Wij geven ook altijd twee jaar volledige garantie op de geleverde onderdelen.
Indien u nog vragen en of opmerkingen heeft verneem ik die graag.
Met vriendelijke groet, Ruud Zeilstra

Internet geeft aan:
NGK Bougie CZDA Platium-middelelektrode Auto-Onderdelen24.nl Zoek naar autoproducent VW GOLF SPORTSVAN (AM1) 1.4 TSI Bougie Dit product past op uw VW GOLF SPORTSVAN (AM1) 1.4 TSI ex_photo_iconDit is een standaardafbeelding stuur een verzoek en ontvang de exacte foto van het product NGK Bougie 94968 Heeft u vragen over het product? 8.1 /10 ( Beoordelingen - 11 ) NGK originele reserveonderdelen Art. Nr.: 94968 Bougie Snelle levering 10,98 € incl. 21% BTW, Verzendkosten Adviesprijs: 17,42 € Korting: 37% Klaar om te verzenden in 24 uren1

---

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kosten van 4 bougies voor uw VW Sportsvan.

Aan het bijgevoegde originele onderdeelnummer worden vergelijkbare longlife bougies gekoppeld zoals o.a van Bosch voor bedragen rond de 17 euro. Soortgelijke verschillen komt u misschien ook tegen wanneer u kijkt naar de prijs van een origineel lucht- en oliefilter en wat de aftermarket er voor vraagt. Dat zijn nu eenmaal gebruikelijke verschillen tussen ''originele'' en ''universele'' onderdelen. Remblokken in een origineel VW doosje zullen in de regel ook duurder zijn dan de verschillende universele aanbieders. Vandaar dat er ook autobezitters zijn die bewust het onderhoud laten uitvoeren door universele bedrijven met niet originele onderdelen.***

Reactie van Golf sportvan bougies:

Beste Jos,
Dank voor je antwoord. Verschillen komen voor, maar daar gaat het niet (helemaal) om. Is het bedrag van € 158.10 redelijk voor het vervangen van 4 bougies. Jammer dat ik niet een kopie factuur mee kan sturen. (is een PDF). Of heb je een mailadres voor me??? Is een bedrage van € 22.69 per stuk redelijk??? (vs rond de 10 E).
Het gaat dus om de factuur die ik kreeg van Mondt.
Jos, bedankt voor de mopete (alvast)
vr. groet
Henk Rooseboom - Delft***

Reactie van Jos van der Drift:

U mag de factuur uiteraard mailen naar;

experts@anwb.nl***

Reactie van Jos van der Drift:

Dank voor de factuur waar de bougies in pakket vorm in rekening is gebracht, inclusief de montage. Wanneer we uit het all-in bedrag de arbeidskosten halen, komt dat ongeveer overeen met zo'n 40 euro. Dat staat redelijkerwijs in verhouding tot een half uur arbeid. Wat mij betreft geen onredelijk de- en montagetijd.

Een feit blijft echter dat het uurtarief van de dealer hoger ligt dan van een universeel bedrijf. En uiteraard is er zoals u zelf al heeft uitgevonden óók een verschil tussen originele en universele onderdelen. Maar het bedrag voor het all-in longlife bougiepakket inclusief de- en montage is dealer conform. Ik denk dat het bougie totaal bedrag vergeleken met een universele garage daar vermoedelijk een tientje of vier lager zal zijn.***

Reactie van Golf sportvan bougies:

Beste Jos,
Dank je wel. Na een "pittig gesprek", ben ik ingegaan op het voorstel van Mondt - de Lier, dat zij de helft van het onderdeel voor hun eigen rekening nemen. Ik krijg dus een credit nota van hun voor een bedrag van € 79. Zeer redelijk lijkt me.
Nogmaals bedankt en succes.
Vriendelijke groet van Henk Rooseboom (uit Delft)