Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke auto het meest betrouwbaar? Beste keuze?

Vraag gesteld door Johan36 op 30 november 2016

In verband met ander werk moet de lease auto ingeleverd worden. We zijn nu op zoek naar een grote station of MPV met een ruime kofferbak (600 liter+).

Ons oog is gevallen op een Ford Mondeo 2.0 TDCi uit 2006 met 275.000 km of een Renault Laguna 1.9 DCi uit 2006 met 235.000 km. Of een Volvo V70 2.5 D5 uit 2003 met 400.000 km?

Alle drie de auto's zijn met complete onderhoudshistorie en dealer onderhoude .

Wat is volgens u de beste keuze? Alvast heel erg bedankt voor uw reactie.

Of zijn er nog andere geschikte opties. Budget rond de € 2.500,-

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U zoekt een diesel met grote kofferbak voor rond de 2500 euro.

Van de drie auto's die u noemt zou ik de Volvo of de Ford prefereren, als betrouwbaarheid een belangrijke eigenschap is. Aan hoge kilometerstanden ontkomen we in de combinatie prijsklasse en bagageruimte niet. Dat betekent ook dat de kans op storingen of reparaties logischerwijs toeneemt, maar het helpt wel als de auto zelf van goede kwaliteit is.
Een Mazda 6 komt na het invullen van wat criteria op een grote occasionsite nog naar boven. Een auto die mogelijk aan uw wensen voldoet, en een sterke reputatie heeft op gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Die is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om de technische en uiterlijke staat van het betreffende exemplaar. Zeker bij de wat oudere auto's met respectabele kilometerstanden kan ik een aankoopkeuring aanraden.