Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing brandstofklepjes

Vraag gesteld door Landcruiser 2004 op 22 augustus 2018

Mijn Toyota Landcruiser 2004 (km 485.000) heeft nu in de laatste 5 jaar driemaal nieuwe brandstofklepjes gekregen. Vrij kostbare reparatie. De vierde keer storing, na alweer een 7 maanden, inhouden met rijden/haperend rijden, zijn de klepjes gereinigd en is er een additief toegevoegd. Er zat een soort filmlaagje over de klepjes.Mijn vraag is: Kan dit liggen aan een vervuilde tankinhoud? Wat kan ik er tegen doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt steeds weer een terugkerende klacht aan uw Landcruiser.

Vermoedelijk betreft het de aanzuigregelklep die de brandstofdruk regelt dat richting de brandstofpomp gaat. Vanwege de vervuiling heeft men na herhaaldelijk een nieuwe klep kennelijk een brandstofsysteem reiniger toegepast. Het zou dus inderdaad kunnen dat het brandstofsysteem inwendig is vervuild met misschien verontreinigde brandstof als oorzaak. Een inwendige reinigingsbeurt kan dan nog weleens noodzakelijk zijn.

U zou een diesel specialist dit verschijnsel nog kunnen voorleggen die dagelijks teggen vervuilde brandstofsystemen aanloopt. Het zou kunnen dat men het voorstel doet de boel te spoelen en weer frisse filters te monteren om definitief verlost te zijn van dit euvel. Vervolgens zou u kunnen overwegen voortaan premium brandstof te tanken om vervuiling zo veel mogelijk te beperken.