Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn Cruze 1.4LT is van sept 13, heeft 80.000 km gereden, en moet een nieuwe versnellingsbak. (Wat) moet ik daar zelf voor betalen?

Vraag gesteld door Chevy Cruze op 5 maart 2017

De dealer heeft geconstateerd dat de versnellingsbak lagers niet goed (meer) zijn en dat de bak vervangen moet worden. Naar mijn mening een opmerkelijke schade aan de auto; je mag toch verwachten dat een bak minimaal 200.000 km mee gaat.
Ik heb begrepen dat er meer problemen zijn met deze bak in de Opel Astra. Is het redelijk dat de dealer mij vraagt om een deel van de kosten zelf te betalen en wat is dan een reel bedrag/ percentage?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft problemen met uw Chevrolet Cruze 1.4 van september 2013. De auto heeft slechts 80.000 km gereden en nu moet er een nieuwe versnellingsbak gemonteerd worden. U vraagt wat een redelijke tegemoedkoming zou zijn.

Er zijn vele oorzaken waardoor problemen met een versnellingsbak kunnen ontstaan. Ik denk dan aan bediening, belasting en onderhoud.

In basis is een redelijk te verwachten levensduur voor een versnellingsbak 200.000 km. Uw auto heeft 80.000 km gereden dus is op 40% van zijn levensduur. Bij schade door eigen gebrek zou een tegemoedkoming van 60% dus reëel zijn.