Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb een vraag over de reparatiekosten van mijn auto

Vraag gesteld door jan pen op 19 april 2017

Ca. 10 maanden geleden werkte mijn linker auto voorzij raam niet meer. Bij een erkende Renault dealer werd een nieuwe auto ruitmotor gemonteerd. kosten ca. 450 euro met een garantie van een jaar. Dit weekend (dus binnen de garantieperiode) gaf hetzelfde voorruit er weer de brui aan. Terug bij dezelfde Renault garage krijg ik nu een rekening van ca. 200 euro gepresenteerd omdat er iets mis zou zijn met de stroomvoorziening en er nu een hefboom stroomkabel (?) vervangen moet worden. En dit valt, zegt Renault, niet binnen de garantie van een jaar. Die garantie geldt, zegt men, alleen voor het mechaniek. Mijn vraag is of dit correct is. Ik vind het merkwaardig dat dit niet binnen de garantie valt en vooral vind ik natuurlijk dat ik wel erg veel geld ( bijna 700 euro binnen een jaar tijd) moet betalen om het linker voor zijraam van mijn auto open en dicht te kunnen doen.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een reparatie laten uitvoeren aan uw Renault. Er is een nieuwe elektromotor ten behoeve van de elektrische raambediening geplaatst. Op dat onderdeel heeft u een jaar garantie.

Na 10 maanden doet de raambediening het weer niet, maar deze keer is er een andere oorzaak. Het probleem zit volgens de Renault-dealer nu in de kabelboom. Het klopt dat het niet onder de garantie valt op de elektromotor.

Wel is het opvallend dat er een kabelbreuk is ontstaan. Normaal gesproken zou zo'n onderdeel geen problemen moeten opleveren. Hoe oud is de auto en hoeveel staat er op de teller?***

Reactie van jan pen:

Beste Erik jan, Dank je voor het beantwoorden van mijn vraag. Uit jouw antwoord begrijp ik dat de reparatie niet onder de garantie valt. Mijn auto is al aardig op leeftijd. Het betreft een Renault Megane uit 2008 met circa 170000 km op de teller. Dus het zou best eens kunnen dat na zoveel kilometer en na al die jaren er een kabelbreuk is opgetreden. Ik ga mijn auto zo ophalen en betaal netjes de rekening. Ik blijf het alles bij elkaar opgeteld wel erg veel geld vinden om het autoraam van mijn linker voorportier weer te kunnen gebruiken. Maar goed, dat is blijkbaar wat het kost, helaas.