Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel Meriva 2007

Vraag gesteld door Ron1968 op 15 december 2018

Ik ga maandag een proefrit maken in een Opel Meriva 1.6-16V Temptation uit 2007 met 128.000 km op de teller.
Wat is jullie ervaring met deze auto qua problemen en of zware kosten. De vraagprijs die de garage heeft is 4000 euro is dit reëel en hebben jullie nog tips waar ik absoluut op moet letten(Heb beperkt budget kan me geen misser veroorloven). De Garage biedt een bovag garantie voor 3 maanden met een beurtje voor 395,-- of een een uitgebreide beurt met 6 maanden garantie voor 995,--(vind ik nogal prijzig)

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt een Opel Meriva aan te schaffen.

Het genoemde bedrag van 4.000 euro lijkt een meeneemprijs en biedt de verkoper nog twee varianten wanneer je méér zekerheid wilt.

De prijs zónder garantie en beurt komt nagenoeg overeen met de meeneemprijs volgens de ANWB/Bovag Koerslijst. Wanneer we vervolgens kijken naar het gevraagde bedrag incl. 6 maanden garantie een afleveringsbeurt komt dat óók weer redelijk overeen. De koerslijst noteert daar een bedrag van 4.800 euro voor. Dus de meerprijs voor garantie en beurt is zeker prijzig maar als totaalsom is de vraagprijs niet onredelijk. Dat neemt niet weg dat er altijd een onderhandelingsmarge is. Misschien dat u met een tegenbod er nog 'n paar honderd euro vanaf kunt krijgen. Maar 6 maanden garantie is een belangrijke stok achter de deur wanneer je niet op onvoorziene kosten zit te wachten. Dat krijgt dus zeker de voorkeur.

De Meriva heeft een redelijk betrouwbaar imago. De problemen die bekend zijn zijn redelijk onschuldig. Ik wil u wijzen op de OPEL MERIVA MPV (2006 - 2008) occasiontest met ook de bevindingen van de Wegenwacht. Maar mét garantie denk ik dat u aan een 11 jaar oude Meriva met deze tellerstand een zekere koop doet. Misschien niet de scherpste transactie maar wel met zekerheid.