Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

nieuwe banden kopen

Vraag gesteld door langlief1 op 29 juni 2017

Ik heb 4 nieuwe banden nodig voor mijn 7 jaar oude Nissan Pixo maat 155/65R14. Ik rijd meestal op provinciale wegen / aet autoweg en zo'n 5000km per jaar. Ik stel geen hoge eisen aan rijgedrag etc. Nu zijn er diverse goedkopere banden in de handel (0a. Event en Landsail), maar zijn die echt wel te vertrouwen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de aanschaf van nieuwe banden voor uw Nissan Pixo.

De genoemde merken hebben we niet in deze of vergelijkbare bandenmaten getest. We zien wel dat vaak de goedkopere Aziatische merken slechte of matige testresultaten laten zien. Ik begrijp dat u niet al te hoge eisen stelt aan rijkwaliteiten maar een beduidend mindere kwaliteit band wordt vaak afgerekend op slechte waterafvoer, langere remweg en dus wegligging in het algemeen. En juist bij een nat wegdek en het maken van een noodstop moet het verschil gemaakt worden.

Misschien is veiligheid dan toch óók voor u een criterium, ook al heeft u geen sportieve intenties met uw Pixo. Overigens hoeft een goedkope band niet per definitie een slechte te zijn. De Hankook Kinergy Eco K425 is een méér dan goede band en voor een scherpe prijs. Zie voor aanvullende aanbevolen merken onze bandentest. Dit is niet de overeenkomstige maat maar wel bruikbaar om een verstandige bandenkeuze te kunnen maken.