Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hebben onder voorbehoud een Opel Astra 1.6 Wagon Cosmo gekocht, sept 2010 met kilometerstand 85.795. Wanneer distributieriem vervangen?

Vraag gesteld door Pa en An op 7 januari 2016

De garage geeft aan dat met 6 jaar de distributieriem aan vervanging toe is. Wij kopen de auto met nieuwe apk, dus tot januari 2017 en hebben de intentie hem dan te vervangen. Echter we twijfelen of dit kan? Of we dan niet in het komende jaar grotere motorische problemen krijgen? Is het wijsheid hem nu voor de aankoop al te laten vervangen? Dit hebben we voorgesteld maar is volgens hun niet nodig omdat hij er nog niet aan toe is, dit is zonde geven zij aan. En als we de distributieriem vervangen moet dan ook de waterpomp vervangen worden? Zij geven aan dat dit losgekoppeld is dus niet nodig is. We kopen de auto met autotrustgarantie voor een half jaar. De auto komt uit de leas en heeft een 1e jaarbeurt en een 4e jaarbeurt gehad evenals een Opel OH klein.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Kunt u voor de volledigheid aangeven welk motortype (aantal kW) het hier betreft. Uiteraard om de juiste vervangingsinterval te kunnen achterhalen.***

Reactie van Pa en An:

Vermogen 85 kW (115 pk)
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1598 cm3
Hoofd brandstof Benzine***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U vraagt naar de vervangingstermijn van de distributieset van een Opel Astra 1.6 85 KW.

De distributieset van deze auto dient vervangen te worden elke 150.000 km of 120 maanden. ( De vervangingstermijn kan wijzigen en verschillen per regio )