Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

aankoop Toyota Aygo 2010

Vraag gesteld door paulvalk op 11 juni 2018

Mijn dochter wilt een Toyota Aygo van 2010 aanschaffen met 105.000 KM op de teller. De garage wil slechts een APK keuring bij aflevering uitvoeren.
Wat mag/moet ik eisen als het gaat om vervangen van onderdelen voordat auto afgeleverd wordt? Ik denk dan aan vervanging van distributieriem/-ketting, remschrijven/-blokken, doormeten accu, V-snaar etc.?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Uw dochter kan een Toyota Aygo kopen, maar de garage wil niet meer doen dan alleen een APK.

Bij de aflevering van een gebruikte auto door een autobedrijf mag u verwachten dat de auto zonder achterstallig onderhoud wordt geleverd. Een onderhoudsbeurt (die al grotendeels uit controles bestaat) is ook gebruikelijk. Behalve als een auto voor zo'n lage prijs wordt aangeboden dat een controle en eventuele werkzaamheden niet binnen de prijs kunnen.

Een koopovereenkomst komt pas tot stand als beide partijen het eens zijn over de prijs en de leveringscondities. Blijkbaar kan of wil de garage niet aan uw wensen voldoen. U kunt dat niet afdwingen, maar het geeft wel afbreuk in het vertrouwen in de auto. Gelukkig staan er genoeg Aygo's te koop die gewoon met een onderhoudsbeurt en met garantie geleverd worden.