Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dacia Dokker personenauto

Vraag gesteld door Johannus op 1 september 2017

Zag vorige week een prachtige Dacia Dokker benzine personenwagen vanaf 18.000 Euro. Heb begrepen dat de veiligheid inmiddels oké is, crashtest e.d. Maar hoe zit het met verbruik en milieu. Zit hier een 'moderne' motor in die voldoet aan de milieueisen? Ook heb ik begrepen dat er een 4 wheel uitvoering is. Is dit aan te bevelen qua verbruik? Ik ga graag naar de bergen voor vakantie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft vragen over de Dacia Dokker.

De Dacia Dokker is absoluut een moderne auto die per defintie aan de milieueisen moet voldoen om op de markt te verschijnen. Dacia kiest er voor om wat techniek betreft net in de schaduw te blijven van moederbedrijf Renault. Dacia heeft daardoor een wat minder exclusieve status waardoor een toch moderne auto met doorontwikkelde techniek voor een aantrekkelijke prijs aangeboden kan worden.

Wat pratijkverbruik betreft zou de benzineversie volgens onze meting in de buurt van 1 op 15 moeten kunnen komen. De vierwiel versie is wat mij betreft alleen relevant wanneer de overharde weg óók het werkterrein moet zijn. Zo niet, dan maakt het de auto alleen maar duurder in verbruik en wellicht ook in MRB en verzekering. Voor de bergen heeft u ook al geen voordeel aan 4x4 en is dat voor u wellicht een nutteloze extra investering.