Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Renault Scenic STOP probleem met remsysteem

Vraag gesteld door harmbj op 22 november 2017

Afgelopen zondag is mijn vrouw door een ANWB wegenwachter weer op weg geholpen nadat ze onze auto aan de kant had vanwege de melding op het display "STOP storing in het remsysteem". Hij kon geen echt probleem vinden en na een "reset" kon ze verder rijden met de waarschuwing "als het nog een keer gebeurt moet u contact opnemen met uw garage".

Het zat me niet lekker en dus ben ik vandaag toch even langs mijn garage gegaan, er waren toch ook twee lampjes stuk die nodig vervangen moesten worden. Na een stief half uur kwam de baliemedewerkster terug met de melding dat in de computer geen storing was aangetroffen, mogelijk door de "reset", verder niets aan te doen en tot de volgende keer maar weer.

Dit gaf mij een nogal onbestendig gevoel en thuisgekomen deelde mijn vrouw dit sentiment. Ik heb enige tijd rondgezocht op internet en daar vond ik enkel meldingen over mogelijk laag niveau remvloeistof. Bij garage nagevraagd en daar had men op gecontroleerd, geen probleem. Later vertelde miijn vrouw me dat uw medewerker ook al dit remvloeistof niveau had gecontroleerd.

Mijn vragen aan u zijn:
- u krijgt heel wat pechgevallen onder "ogen", is dit probleem bij u bekend? En zoja, hebt u nog suggesties voor alternatieve afhandeling?
- kunt u me adviseren wat te doen indien hetzelfde probleem weer optreedt? Mijn voorzet: auto aan de kant zetten en garage c.q. ANWB bellen.
Ik ben benieuw naar uw antwoord. Misschien ten overvloede: een verwijt naar u toe is geheel niet aan de orde, we lopen alleen rond met een onbevredigd gevoel van onveiligheid.
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft stil gestaan met uw Renault Scenic met een storingmelding "STOP problemen met remsysteem" en bent door de Wegenwacht weer op weg geholpen.

Blijkbaar is, na controle van de Wegenwacht en uw garage, het remsysteem mechanisch en hydraulisch in orde. U schrijft dat er verschillende lampjes stuk waren maar niet welke lampjes dat waren.

Als het een of meerdere lampjes van de remlichten waren, die nu vervangen zijn, was dat mogelijk de oorzaak van de melding. Als het geen lampjes van de remlichten waren en er is nu geen storing opgeslagen zit er niets anders op dan verder te rijden. Als de storingmelding terugkomt adviseer ik wel direct te stoppen en de Wegenwacht of uw garage te bellen.