Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opel Corsa 1.2 LPG geschikt voor rijden in de bergen?

Vraag gesteld door Patriciaaaa op 6 april 2018

Hoi,

Wij willen in de zomermaanden gaan touren door Europa. Naar o.a. Zwitserland, Oostenrijk, Kroatie, Tsjechie, etc. Wij hebben een Opel Corsa 1.2 LPG met 83 pk. Is onze auto geschikt om dit te gaan doen? Vooral betreft het rijden in de bergen?

We nemen geen vouwwagen mee of caravan. Maar wel kleding, koelbox met eten en een hoop drinken etc.

Groetjes

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of LPG als hoofdbrandstof geschikt is wanneer u in de zomer door Europa trekt.

U rijdt zonder vouwwagen of aanhanger en zie ik derhalve géén probleem. Onder bepaalde omstandigheden kan ik me echter voorstellen dat het soms verstandig kan zijn een relatief kleine afstand tóch op benzine af te leggen. Dan denk ik aan situaties waarbij er duidelijk sprake is van verhoogde motorische belasting zoals bij het bedwingen van steile hellingen in de bergen.

Ten eerste zou u een fractie meer trekkracht kunnen bemerken en heeft het rijden op benzine vaak ook een wat meer koelend en smerend effect op bepaalde motorische componenten. Zeker wanneer er wellicht ook sprake is van hoge zomerse temperaturen, zou u dus in een dergelijk landschap beter tijdelijk de knop op benzine kunnen zetten. Maar verre weg de meeste kilometers kunnen dus prima op LPG.