Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

mijn rechter voorwiel maakt tijdens het rijden het geluid van staal op staal

Vraag gesteld door boris68 op 30 juli 2018

Hallo mijn rechter voorwiel maakt tijdens het rijden het geluid van staal op staal en het is oorverdovend. helaas kon de monteur van kwik-fit geen gebreken vinden bij het wiel.
het rijden met deze auto in deze staat is hierdoor praktisch onmogelijk.
Het betreft hier en invaliden vervoermiddel dus U kunt zich voorstellen dat ik met de handen in het haar zit. ik vroeg mij af of de ANWB in dit geval uitkomst kan bieden.
Mijn lidmaatschapsnummer is B3B549C46

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Het rechter voorwiel van uw auto maakt een oorverdovend geluid tijdens het rijden. De monteur van Kwikfit kan niets vinden.

Dit geluid kan veroorzaakt worden door versleten remblokken maar ook door bijvoorbeeld een steentje dat tussen de remschijf en de houder van de remklauw zit.

Door het wiel te demonteren moet de oorzaak hiervan te vinden zijn.

Als de monteur van Kwikfit het probleem niet kan oplossen, wat ik mij niet kan voorstellen, zult u naar een andere garage moeten om het probleem te verhelpen. Elke Bovag garage zou in staat moeten zijn om dit probleem te verhelpen.***

Reactie van boris68:

Hallo Leo Zoals je kunt begrijpen heeft de monteur van kwik-fit het wiel inderdaad gedemonteerd om te kunnen inspecteren de remmen de remschijven ophanging etcetera.
deze oudere BOVAG monteur met al wat jaartjes ervaring kon niks vinden dit komt omdat het piepende geluid alleen rijdend en met name in de bocht optreedt.
Ook is er door een andere zeer ervaren garage en reparatie gedaan in een poging om het euvel te verhelpen***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Gezien het feit dat het geluid erger wordt in de bocht is de kans groot dat er iets tussen de remschijf en de houder van de remklauw zit of dat bijvoorbeeld de ankerplaat verbogen is.

Gezien het feit dat er al 2 zeer ervaren monteurs naar gekeken hebben wordt diagnose op afstand wel erg lastig.***

Reactie van P - I:

Het zou zo maar om een kapot wiellager kunnen gaan. Ook dat neemt met name toe bij het nemen van een bocht omdat de belasting op het lager dan veranderd. Al lijkt mij dat dit door een ervaren monteur toch te vinden moet zijn.