Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mazda 2 bifuel cilinderkop

Vraag gesteld door treb op 22 december 2016

Ik ben in het bezit van een Mazda 2 bifuel (gas/benzine). Ik heb veel reacties gelezen over deze auto met name kleppenstellen, hoge onderhoudskosten en nieuwe cylinderkoppen. Ik heb gisteren mijn auto een grote beurt laten doen voor 460 euro inclusief kleppenstellen. Nu is gebleken dat na 4 jaar, 40.000 kilometer, er een nieuwe cylinderkop geplaatst moet worden. Kosten zijn voor mij. Wordt dus wel erg duur rijden op gas. Is van tevoren bij aankoop niets over gesproken. Heeft iemand dit zelfde probleem en een oplossing?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het noodzakelijk moeten vervangen van de cilinderkop van uw Mazda bifuel.

Dit platform herbergt een flink aantal Mazda 2 bifuel verhalen omtrent hetzelfde probleem. Een eerder bericht meldt dat Mazda de toezegging heeft gedaan tot 5 jaar en 150.000 km garantie te bieden op de cilinderkop. U mag er per definitie verwachten dat een auto die af-fabriek van een LPG installatie is voorzien én het reguliere onderhoud krijgt, een essentieel onderdeel als de cilinderkop het langer dan slechts 40.000 km volhoudt. Teleurstellend dat de dealer daar volstrekt aan voorbij gaat en u meldt dat alle kosten voor zijn. Een slecht actie dus. Misschien dat u nog een poging kunt doen de dealer te wijzen op de eerder genoemde toezegging van Mazda. Anders zou u indien beschikbaar uw rechtsbijstandsverzekering kunnen inschakelen. Wanneer u daar niet over beschikt adviseer ik u aangetekend een ingebrekestelling te versturen richting de de dealer. De kwestie voorleggen aan de Geschillencommissie is óók een optie maar laat een uitspraak vaak lang op zich wachten.

Genoeg mogelijkheden dus maar misschien levert nogmaals een gesprek met de dealer alsnog resultaat. Helaas is de inzet van veel dealers vaak om eerst de boot af te houden en pas over de brug te komen wanneer de klant tóch volhardend blijkt te zijn.

Voor alle aanvullende info zie Stappenplan klachten na aankoop en de Geschillencommissie voertuigen.