Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting Peugeot 508

Vraag gesteld door Bert58 op 29 november 2018

Naar aanleiding van een waarschuwingslampje op het dashboard (motorstoring) die regelmatig terug kwam ,de auto naar de garage gedaan voor controle hier voor. Volgens de garage (Officiële Peugeot dealer) is de distributie ketting niet in orde en zal er waarschijnlijk een nieuwe op moeten , terwijl zo'n ketting levenslang mee zou moeten gaan. mijn vraag, komt dit vaker voor of kan dit zo maar voorkomen? De klus een nieuwe distributie ketting is nogal een duur klusje.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De distributieketting van uw Peugeot 508 moet vervangen worden. Het oprekken van de ketting en interne vervuiling is een bekend probleem bij de THP-motoren. In 2012 is er een modificatie doorgevoerd.

Als er geen beroep op garantie meer mogelijk is, kunt u zich als consument beroepen op de wettelijke garantie (conformiteit art 7:17 BW). Dergelijke problemen aan de motor heeft u immers niet te verwachten.

Voor een beroep op non-conformiteit dient u terug te gaan naar uw verkoper, om die in de gelegenheid te stellen de gebreken te verhelpen. Op grond van art 7:21 lid 2 BW komen de reparatiekosten voor rekening van de verkoper.

Wanneer u met de verkoper niet tot een oplossing komt, adviseer ik u uw rechtsbijstand in te schakelen. Merendeel van de rechtsbijstandverzekeraars stellen wel als eis, dat de auto moet zijn aangeschaft bij een BOVAG garagist.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.***

Reactie van Bert58:

Beste Erik, bedankt voor je antwoord. Ik had bij mijn vraag niet bijgemeld dat ik de auto al ruim een jaar in gebruik heb ,dus in me bezit. Tijdens de garantie periode geen problemen gehad ,alleen nu na 16 maanden komt dit probleem. Jij verteld in 2012 is er een modificatie doorgevoerd mijn auto is van oktober 2013 dus daar zou een goed distributie ketting moeten zitten. Is een Fabrikant aansprakelijk voor tekortkomingen is mijn vraag, de auto heeft 93500Km gereden momenteel.***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Ook bij deze kilometerstand zijn problemen met de distributieketting niet te verwachten. U kunt dus nog steeds bij de verkoper een beroep doen op non-conformiteit.