Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoogte aankoop waarde FORD TRANSIT 260S 2.2 TDCI Limited Edition

Vraag gesteld door wad40 op 19 oktober 2018

Beste Expert,

Gaarne uw mening/raad omtrent aanschaf van:
FORD TRANSIT
260S 2.2 TDCI Limited Edition van 07-2011 met 51.752 km met kenteken 3VPL40 Betreft BTW bestelbus incl. trekhaak, camera,airco met zwart als kleur.
1. Wat is een juiste /nette prijs tussen de verkoper(autobedrijf) en ik als particulier gezien bovenstaande gegevens.
2. Waar moet ik absoluut op letten/welke structurele problemen komen voor bij genoemd type bestelbus.
3.Welke bruikbare en nuttige tips kun u mij verder mee helpen om tot een goede en betrouwbare keus te komen.

Vr gr, H Dijkema

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft vragen over de aanschaf van een gebruikte Ford Transit.

Voor richtprijzen kunnen wij uitsluitend putten uit de ANWB/Bovag Koerslijst die inderdaad géén bedrijfswagens heeft opgenomen. De Koerslijstcommissie richt zich uitsluitend op personenwagens en zijn er geen contacten met de bedrijfswagen branche.

Een bedrijfswagen is vaak in een zeer wisselende staat, conditie en uitvoering om zomaar een betrouwbare waarde te kunnen noemen. De auto kan in gebruik zijn geweest van een particulier maar ook van een aannemersbedrijf of stucador. Vandaar dat er geen Koerslijst bestaat vanwege dit soort uitersten die zeer bepalend zijn voor de afschrijving van een bedrijfswagen.

Voor enigzins een indicatie zou u misschien een bedrijfswagen occasionsite kunnen raadplegen voor de waarde van een vergelijkbare Transit. Misschien dat ook nog Autotelex u een dagwaarde indicatie kan geven.

2.2 TDCi-motoren van Ford kennen we met name uit verschillende campers waarover we regelmatig wel wat klachten over hebben binnengekregen. Deze motorische problemen zijn na 2010 niet meer van toepassing vanwege modificaties en geldt dus niet voor de beoogde kandidaat. Andere aandachtspunten zijn ons verder niet bekend en heeft de Transit wat ons betreft een prima reputatie.

Tot slot hoop ik dat het betreffende autobedrijf garantie biedt op de auto. Bij een Bovag garage is dat tenminste 6 maanden. Een niet Bovag aangesloten bedrijf biedt vaak hele summiere garantie op alleen de inwendig draaiende delen van de motor en versnellingsbak. Ik wil benadrukken dat Bovag garantie een veilige stok achter de deur voor de consument. Ook wanneer er eventueel sprake is van een geschil.