Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

audi automaat probleem

Vraag gesteld door walterwmk op 21 maart 2016

nieuw auto AA4 multitronic 18 tfsi gekocht in nov 2015, vanaf 1ste dag houdt auto soms in bij wegtrekken vanuit stilstand. daarna pakt auto ineens op en trekt snel op. achteruit zelfde probleem. Garage noch importeur kunnen iets afwijkends vaststellen en zeggen dat autoi aan alle specificaties voldoet. Zelfde klacht wordt op internet ook aantal malen vermeld. Weet iemand een oplossing?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een stoterig rijgedrag van uw nieuwe Audi A4 1.8 TFSI met een Multitronic automatische transmissie.

De 1.8 TFSI heeft zeker een levendig en soepel motorkarakter maar niet met de hinderlijke eigenschap zoals u dat meldt. De CVT Multitronic transmissie heeft inderdaad vanaf de oorsprong niet de meest verfijnde en betrouwbare status weten te verwerven. Twee jaar geleden meldde Audi al te gaan stoppen met deze transmissie en is in de huidige generatie A4 ook niet meer terug te vinden. De negatieve berichten hadden niet zo zeer betrekking op de rijeigenschappen maar meer op de betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze transmissie. Wat dat betreft denk ik op basis van uw omschreven klacht toch méér aan een gebrek en minder aan een producteigenschap.

Uw garage heeft kennelijk na onderzoek vastgesteld dat de auto het doet zoals het hoort. U zou uw dealer kunnen verzoeken het rijgedrag van een vergelijkbare A4 te mogen testen als referentie auto. Wanneer daaruit blijkt dat uw auto een duidelijk afwijkend rijgedrag heeft staat u mogelijk richting de dealer een stuk sterker. Misschien beschikt u over een Rechtsbijstandsverzekering die in een dergelijk verschil ook kunt inschakelen.