Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten reparatie auto

Vraag gesteld door Besseke op 13 augustus 2015

Op 10 juli verviel mijn Opel occasion garantie. Opel Corsa gekocht op 10-07-2014. Afgelopen dinsdag heb ik mij gemeld bij garage omdat ik een vreemd geluid bij stationair draaien van de motor hoorde. Blijkt dat de DIS-ontstekingsmodule/bobine-unit, de Bobine en 4 nieuwe bougies vervangen moeten worden. Kosten Totaal € 326,13.

De garage is mij met 20% korting tegemoet gekomen. Omdat de Corsa maar 42.135 kilometers op de teller heeft staan vind ik dit heel erg snel en de medewerker zou gaan overleggen met Opel of ze mij tegemoet kunnen komen in de kosten. Bovendien is de garantie nog maar net een maand verlopen. Vind u dit redelijk?

Graag uw bericht en vriendelijke groet.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Gebrek na garantietermijn
Jammer dat dit gebrek zich een maand ná de garantietermijn meldt. Formeel is de dealer daarom ook niet verplicht in de kosten tegemoet te komen.

Tegemoetkoming
Het aanbod van 20 procent is deels het erkennen van een buitensporig vroeg gebrek en anderzijds een klantvriendelijk gebaar. Wanneer je kijkt naar de kilometerstand van ruim 40.000 én de vergoeding van 1/5 deel, is de dealer kennelijk van mening dat de ontsteking redelijkerwijs 20 procent langer mee had moeten kunnen. Dit lijkt mij geen redelijk uitgangspunt. Fifty-fifty zou een realistischer uitgangspunt moeten zijn. Het is in ieder geval hoopvol dat de importeur nog wordt benaderd. Misschien is uw dealer nog gevoelig voor mijn beredenering over de te verwachten levensduur waar zijn coulance op gebaseerd is.

 


***

 

 

 

Reactie van bobine:

Klopt het dat ik 360 euro betaal voor vervangen van bobine en 4 bougies van een Opel astra 2003 en uitlezen en arbeidsloon bij een aangesloten Bovag garage?