Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb een Hyundai ix35 uit 2010 bij stationair lopen ratelend geluid.

Vraag gesteld door Robertmarlies op 3 november 2018

Bij Intrappen koppeling geluid weg. Of in ieder geval veel en veel minder.wat kan dit zijn. Garage zegt hoort bij deze auto.motor lamp je brand ook voortdurend.vind dit maar raar.wordt gezegd een klepje wat nog vernieuwd moet worden. Wat kan dit toch allemaal zijn?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt een ratelend bijgeluid bij stationair draaien.

Wanneer het bijgeluid verdwijnt met ingetrapte koppeling lijkt het vanuit de versnellingsbak te komen. Ik kan op afstand niet echt beoordelen hoe serieus dit geluid is maar een licht rammelend geluid van de versnellingsbak tandwielen is bij een stationair draaiende motor niet ongebruikelijk. Dat hoeft niet iets serieus te zijn. Uw garage zou dat ook kunnen aantonen d.m.v. een vergelijkbare IX35. Deze zou dan hetzelfde verschijnsel moeten hebben. Misschien kunt u daar ter geruststelling ook naar vragen.

Het storingslampje moet uiteraard uit. Ik weet niet welke klep defect is maar dit lijkt me los te staan van het bijgeluid. Vermoedelijk betreft het een rood lampje en zal dit defect toch echt op een kort termijn herstelt moeten worden.