Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford C-Max of Toyota Corolla Verso (2004-2006)

Vraag gesteld door Meijer1 op 8 december 2018

Hallo,

In verband met gezinsuitbreiding zijn we op zoek naar een grotere auto (benzine). Ons oog is gevallen op de Toyota Corolla Verso of een Ford C-Max. Occasion mag qua prijs / aantal km uit ca 2004-2007 komen.

Wat raadt u aan? Qua betrouwbaarheid neig ik naar de Toyota. Is dat terecht?

Over de Corolla verso's heb ik gelezen dat er bij de auto' s uit die jaren een probleem is met het olieverbruik (met een dure reparatie tot gevolg). Geldt dit voor alle motoren uit die jaren? Voor de Toyota gaat de voorkeur uit naar een 1.8 benzine.

Zijn er volgens u wellicht nog andere MPV's het overwegen waard?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
K.J. Meijer

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over een aan te kopen auto.

Voor u is betrouwbaarheid een belangrijk criterium. De Toyota Corolla Verso is wat mij betreft daarom een zeer geschikte kandidaat. Zie aanvullend onze occasiontest TOYOTA COROLLA VERSO MPV (2002 - 2004) met ook de bevindingen van de Wegenwacht. Uw opmerking over hoog olieverbruik herkennen we wel maar in het verleden was Toyota erg scheutig met gemodificeerde blokken. Gezien de genoemde bouwjaren verwacht ik dat verdachte blokken inmiddels wel van een modificatie zijn voorzien. Maar de Corola Verso is op papier wel de meest betrouwbare kandidaat in het MPV rijtje van die generatie.

De Focus C-Max heeft wat betrouwbaarheid betreft zeker geen slechte reputatie. Onze occasiontest FORD FOCUS (HATCHBACK) (2004 - 2005) toont volgens de Wegenwacht wel wat meer kritische punten in verhouding tot de Corolla. Maar u mag de Focus C-Max gerust als een betrouwbare auto beschouwen met bovengemiddeld goede rijiegenschappen. Wat dat betreft wint deze Ford het op dat gebied van de Corolla Verso.

Wanneer u óók wat budget betreft gebonden bent aan de genoemde bouwjaren bent u vooral ook aangewezen op het marktaanbod. De staat en conditie kan bij deze bouwjaren nogal wisselend zijn. Misschien is het vinden van het netste, meest frisse en best onderhouden exemplaar belangrijker dan het merk. Daar zit u met de twee genoemde auto's per definitie wel goed mee.

Als zeer betrouwbaar alternatief denk ik nog aan de wat grotere Mazda 5. Zie aanvullend onze occasiontest MAZDA 5 MPV (2005 - 2008)