Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rekening garage terwijl ze de auto niet hebben kunnen repareren

Vraag gesteld door Lichtendonk op 12 december 2018

Een tijdje terug heb ik mijn auto naar de garage gebracht omdat deze weinig vermogen had. De garage kwam na 2 dagen uiteindelijk tot de conclusie dat mijn roetfilter vervangen moest worden. De kosten zouden rond de 1100 euro komen te liggen. Ik heb toen aangegeven dat ik de auto niet meer wil laten repareren en heb deze uiteindelijk verkocht. Ik heb toen toch nog een rekening van 400 euro gekregen. Ben ik verplicht om deze rekening te betalen? Ze hebben aangegeven dat ze hebben geprobeerd mijn auto te repareren zonder de roetfilter te vervangen maar dat is uiteindelijk dus niet gelukt. Ik ben verder nooit op de hoogte gebracht van eventuele hoge kosten of iets dergelijks. Ze hebben dus wel tijd besteed aan het proberen te repareren van de auto. Graag zou ik willen weten wat mijn rechten zijn in dit geval. Alvast bedankt.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft uw auto ter reparatie naar de garage gebracht. De garage heeft wel werk verricht aan uw auto, maar probleem is niet verholpen. Een dure reparatie was nodig om de auto te repareren. U heeft besloten uw auto niet te laten repareren maar ontvnagt nu wel een rekening van de garage. U vraagt of dit terecht is.

De garage heeft arbeid verricht aan uw auto. Een reparatie zou het probleem op hebben kunnen lossen. U heeft besloten deze reparatie niet uit te laten voeren. In principe moet u de reparatiekosten gewoon betalen. Dat is alleen anders als u kunt bewijzen dat de garage een fout heeft gemaakt. Bijvoorbeeld het verkeerde onderdeel heeft vervangen, verkeerd te werk is gegaan of niets heeft gedaan.

Voor informatie over klachten na reparatie en onderhoud en de wijze waarop u de garage eventueel kunt aanspreken verwijs ik u graag naar onze website.