Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen opladen Fiat 500e

Vraag gesteld door Fiat 500e op 1 november 2018

Wij rijden sinds 1 jaar naar volle tevredenheid met onze geimp. fiat 500E. Nu zijn er sinds enkele weken problemen met het opladen. Soms wel soms niet, soms niet thuis soms niet bij de paal. Na 2 bezoeken aan BOVAG garages is er 1 die kon uitlezen dat het waarschijnlijk met de omvormer te maken heeft. Zou kunnen maar als de omvormer kapot is laadt de auto nooit meer op. Dat doet hij nu nog wel. De vraag is: herkent de wegenwacht dit probleem of zijn er andere experts die ideeën hebben behalve het vervangen van de omvormer (kosten ca. 5000€). En heeft iemand een goed adres van een garage die echt reparaties aan een Fiat 500E kan doen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft problemen met het opladen van uw FIAT 500e en vraagt wat de oorzaak kan zijn.

De vraag is lastig. De reden hiervan is dat deze auto niet in Nederland is geleverd. Om deze reden is er weinig tot geen informatie bekend.

Een “omvormer” kan het probleem zijn. Er zijn meerdere voorwaarden waaraan het starten van een laadproces moet voldoen. Het kan dus zijn dat aan deze voorwaarden soms wel soms niet voldaan worden. Is de laadkabel al eens bekeken?

Een GMTOdiagnosespecialist of een Fiat dealer die een extra stap wil nemen om informatie in te winnen zou de oplossing kunnen brengen.

Verder lijkt mij € 5000.- erg veel voor een omvormer.