Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Korte stukjes rijden met hybride auto

Vraag gesteld door Ton1947 op 5 augustus 2016

Kan ik met een hybride auto korte stukjes rijden of geeft dat problemen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt of korte stukjes rijden met een hybride auto kwaad kan.

Voor elke auto die aangedreven wordt door een verbrandingsmotor (al dan niet hybride) is het rijden van korte stukjes niet ideaal. Vooral vervuiling in de motor kan kleinere of grotere problemen geven en de startaccu kan na verloop van tijd dienst weigeren omdat de accu onvoldoende wordt opgeladen. Af en toe een langere rit kan dit voorkomen.

Het hybride deel heeft niet extra te lijden van korte stukjes, al is het ook hier goed als de accu eens goed opgeladen wordt bij een langere rit. Wat wel slecht is voor het accupakket is lang stilstaan, zeg een half jaar.

Op zich is een hybride-auto wel op zijn plek in stadsverkeer, het voordeel in verbruik komt bij veel optrekken en stoppen tot zijn recht, omdat rem-ernergie wordt teruggewonnen. Bij een laag jaarkilometrage is de totale winst echter weer klein.***

Reactie van Ton1947:

bedankt voor de reaktie Erik Jan ik ben ermee geholpen.aanvullende vraag is nog als het winter is dan wordt de benzinemotor helemaal niet warm in tegenstelling tot een auto die niet hybride rijdt.