Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meningsverschil over juist functioneren revisie versnellingsbak

Vraag gesteld door Fam.E. te O. op 24 november 2017

Helaas heb ik recentelijk pech gehad. Ik kon plots niet meer in de 5e versnelling schakelen en je hoorde ratelende tandwielen.
Diagnose garage was dat dit pechgeval (versnellingsbak defect) is en dat de goedkoopste oplossing een revisie versnellingsbak is.
O.k., na euro 2500 armer rijd ik nu meteen revisie bak me tevens een nieuwe koppeling. Op revisiebak krijg ik 6 maanden garantie.
Nu komt het. Ik ben niet tevreden en ben van mening dat het schakelen zeker niet soepel verloopt en eea te stroef met vaak weerstand. De garage deelt mijn mening niet....
1. Kan ik bij een ANWB service punt een expert 5 minuten in mijn auto laten rijden en een 2nd opinion krijgen
2. Wat zijn mijn rechten want dit is natuurlijk discutabel , de mate waarin een versnellingsbak soepel, stroef of meer of minder geluid geeft dan wat normaal is en/of teveel weerstaand geeft....
3. Garantie is 6 maanden maar garage meldt al dat dit enkel de onderdelen betreft maar wie gaat dan de manuren betalen om de bak evt te verwisselen .????
Ben benieuwd naar jullie mening, ervaring, tip en advies.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt onlangs pech gehad waarbij de versnellingsbak gereviseerd is met 6 maanden garantie. Echter, u bent van mening dat het schakelen niet meer zo goed gaat als voor de revisie. De garagist deelt die mening niet.

Wij kunnen helaas geen second opinion uitvoeren. Echter, u kunt wel een dealer vragen om te kijken naar de versnellingsbak (rondje mee te rijden). Let er wel op dat daar kosten tegenover kunnen staan. Ook zou u een voorstel aan de garagist kunnen doen om op basis van ongelijk een expertise uit te laten voeren door een onafhankelijke derde. Degene die ongelijk heeft draagt dan de kosten die daaruit voortvloeien.

Wat betreft de garantie ga ik er vanuit dat het geen BOVAG garage betreft. In dat geval mag de garage voorwaarden stellen aan de garantie. Hij mag dan ook enkel garantie op de onderdelen toekennen waarbij waarschijnlijk in dit geval de manuren voor uw rekening zouden komen.

Als u een rechtsbijstandverzekering hebt kunt u er ook voor kiezen om die in te schakelen. Indien u voldoet aan de door hen gestelde voorwaarden kunnen zij vaak een onafhankelijk expert inschakelen voor u.

Meer informatie over reparatie en onderhoud vindt u op onze website.