Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

heb ik in auto met bandenreparatieset ook een reserveband nodig

Vraag gesteld door leoanwb op 5 september 2015

1.In mijn auto (FORD C MAX) heb ik een bandenreparatieset.
Mijn garage adviseert mij ook een reserveband ( met krik en andere toebehoren) aan te schaffen. Is dit een goed advies?
2.Welke service geeft de Wegenwacht als ik alleen de bandenreparatieset heb ( en dus geen reserveband)?
3.Is het hebben van alleen zo'n reparatiesetset alleen inderdaad verstandig.
Ik ben niet in staat zelf een band te vervangen dan wel de bandenreparatieset te gebruiken

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

1. Wij kunnen ons vinden in het advies van de garage om een reservewiel met toebehoren aan te schaffen. De ANWB adviseert een reservewiel mee te nemen. Zeker in het buitenland is een reservewiel een aanrader, omdat u (al dan niet met hulp van buitenaf) veel sneller weer verder kunt. De reparatiesets werken niet in alle gevallen goed. Het gat in de band mag ook niet te groot zijn en bij een klapband is een reparatieset ook onbruikbaar.
2. De Wegenwacht helpt iedereen - die op grond van het lidmaatschap recht heeft op hulp - weer op weg. Ook als een voertuig met bandenpech geen reservewiel bij zich heeft. Bedenk wel dat de Wegenwacht dan op zoek moet naar een reservewiel. Zo'n pechsituatie gaat u dus veel meer tijd kosten.
3. Alleen een reparatieset kan soms afdoende zijn, maar 100% betrouwbaar is een reparatieset niet. En er zijn gevallen waarbij de set niet te gebruiken is, zoals bij een kapot gereden band. De Wegenwacht helpt ook bij bandenpech. Als er een reservewiel nodig is, bent u sneller weer op weg als de Wegenwacht daar meteen over kan beschikken.