Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieriem vervangen van 1 peugeot 308 sw (Diesel)

Vraag gesteld door rch op 2 maart 2015

Hallo,

Ik krijg bij de laatste onderhoudsbeurt van mijn peugeot 308 SW te horen dat de distributieriem vervangen moet worden. De auto is van September 2009 en heeft 159.000 kms op de teller .

Ik ben het niet eens met de advies van de dealer (Peugeot n.b) want Peugeot Nederland adviseert de riem te vervangen na 10 jaar of 240.000 kms.

Maw mijn distributieriem is in principe nog lang niet aan vervanging toe. Mocht de riem toch vervangen moeten worden kan ik Peugeot  dan verantwoordelijk stellen voor de kosten ?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Vervangingstermijn distributieriem
Ik kom ook uit op een vervangingstermijn van 240.000 km óf 10 jaar. Tenzij Peugeot deze termijn inmiddels heeft aangepast wat incidenteel weleens kan voorkomen. Zolang uw dealer niet zwart-op-wit kan aantonen dat de vervangingstermijn door de fabrikant is gewijzigd, kunt u zich wat mij betreft vasthouden aan de eerder genoemde termijn.

Extreem gebruik
Als uw gebruik valt onder de noemer van extreem (b.v. taxi's) gebruik. Daar wordt een maximale kilometrage van 180.000 voor gehanteerd. De grote vraag is dus wat de motivatie is om eerder dan het schema tot vervanging over te gaan. Met name om te bekijken of een tegemoetkoming in de kosten dan redelijk is.