Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automatische versnellingsbak spoelen en verversen of niet?

Vraag gesteld door jongfra op 28 april 2015

Wij zijn in het bezit van een BMW 330ci E46 cabrio met een automatische versnellingsbak van 2000 met 150.000 km op de teller, bij ons vorige werkplaats bezoek vroeg ik of het niet eens nodig was de olie in de versnellingsbak te verversen, of wat ik ook wel lees “flushen” en verversen.
Onze BMW dealer vertelde dat er life time olie in de bak zit en dat er geen onderhoud nodig is ?
Nu willen wij graag nog een paar jaar blijven genieten van onze auto en bij navraag bij de versnellingsbak specialisten is het advies flushen en verversen preventief ook als er geen problemen zijn en zeker bij 150.000 km ? Kosten rond de 400 Euro …?
Kan iemand mij daar wegwijs in maken in het advies van BMW en/of de versnellingsbak specialist
Lifetime hoe lang is dat bij een BMW ? Vreemd is ook dat bij nieuwere BMW’s wel olie verversen van de bak wordt geadviseerd of in het onderhoud schema is opgenomen ?
Alvast bedankt voor de reactie.
Jongfra

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

In het onderhoudsschema van uw BMW is het verversen van de versnellingsbakolie niet opgenomen. De olie zou volgens de fabriek dus de hele levensduur van de auto mee moeten kunnen. Specialist in automatische transmissies Autrans adviseert wel om de olie te verversen, en bij hogere kilometerstanden ook te flushen.