Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Niet doorlopen van benzine naar de benzine tank

Vraag gesteld door Luuk121 op 17 september 2017

Goedendag,
Gisteren heb ik de 5 liter reserve brandstof die ik altijd bij heb in mijn tank gegooid. Toen ik daarna wegreed zag ik dat de meter geen hogere stand aangaf. Paar kilometer verder bij pompstation gestopt en getankt. Toen ik de slang erin stopte was het net alsof de benzine ineens wel door liep naar de tank. Iemand enig idee hoe dit komt en hoe ik het kan oplossen? Als ik wel een keer de extra brandstof nodig heb wil ik niet met dit probleem te maken krijgen. Ik rijd een Opel Astra uit 2005.
Alvast bedank!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Als u benzine bijvult uit een jerrycan loopt dit niet door naar de tank. Als u een vulpistool in de tankhals plaatst hoort u de benzine wel doorlopen

In de tankhals van een benzine auto zit een vernauwing met afsluitkleppen ter voorkoming van verkeerd tanken, een vulpistool van een dieselpomp past hier niet in.

Om de afsluit klep(pen) te openen dient met het vulpistool het klepje in de tankhals open geduwd te worden. Er zijn merken die een speciale trechter bijleveren om benzine uit een jerrycan te vullen.

Vaak is het mogelijk om met een schroevendraaier het klepje te openen.