Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slechte ontvangst autoradio

Vraag gesteld door Lamberto op 19 november 2018

Ik heb een erg slechte ontvangst met mijn autoradio. Mijn garage waar ik verder erg tevreden over ben, heeft het probleem nog niet opgelost. Misschien heeft het te maken met de door hen gemonteerde ledlampen. Als we de lichten uit doen, lijkt de ontvangst beter. Er zijn 'led-ontstoorders' op de markt. Wat is uw advies?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De led verlichting op uw auto heeft een storende werking op het ontvangst van de radio.

Er zijn inderdaad ontstoorders voor led- en xenonverlichting. Het verschijnsel komt dus kennelijk vaker voor hoewel we er eigenlijk vanuit de praktijk nooit iets over horen.

Vermoedelijk heeft dit tóch te maken met after market verlichting. Bij nieuwe auto's, met steeds vaker af-fabriek led lampen als boordverlichting, horen we deze klachen overigens óók niet. Maar misschien dat een auto met achteraf gemonteerd setje led lampen inderdaad erg ontvankelijk is voor deze led lampen en er geen ontstorende maatregelen af-fabriek zijn aangebracht.

Een ontstoorder zal geen enorme investering zijn en is zeker het proberen waard. Misschien dat andere lezers meer ervaring hebben met dit probleem en nuttige tips willen delen over hoe dit op te lossen.