Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur hybride auto

Vraag gesteld door Peugeot rijder 2018? op 14 januari 2018

Ik overweeg een tweedehands Toyota Prius of andere hybride auto te kopen. Kan ik dezelfde levensduur aanhouden als een benzine auto (250.000 km; leeftijd ongeveer 15 jaar)?
Ik begrijp ook dat het belangrijk is naar de accu te kijken. Waar moet ik dan op letten? Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt een gebruikte hybride auto te kopen en vraagt wat de te verwachten levensduur is van bijvoorbeeld een Toyota Prius.

Inderdaad is de te verwachten levensduur van een hybride auto te vergelijken met een benzine auto.

We horen maar zelden iets over problemen met de Toyota Prius en als we al eens horen over problemen met de accu is dat rond de 250.000 km. Op dit moment is het ook mogelijk de accu bij een eventueel probleem te repareren waardoor de kosten vaak onder de € 1.000,- blijven.

Op onze website vindt u een occasiontest met de rubriek "Dit vindt de Wegenwacht"

Bij aankoop kunt u de accu laten doormeten door een Toyota dealer of een aankoopkeuring laten uitvoeren door bijvoorbeeld Dekra.
***

Reactie van Peugeot rijder 2018?:

Beste Leo,
Dank voor uw reactie. Ik heb besloten dat ik een Toyota Prius wil gaan kopen. Mijn budget is 6000 euro. Ik rijd ca 33.000 km/jaar. Er worden er verschillende aangeboden. Ik begrijp dat Prius makkelijk tot 400.000 km meegaan. Welke criteria moet ik hanteren om een keuze te maken tussen de aangeboden occasions?