Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoge onderhouds en onderdelen kosten aan mijn auto

Vraag gesteld door agnesjolanda op 2 augustus 2017

ik heb een Renault scenic bouwjaar 2004. heb de auto gekocht in 2010. tot nu toe heb ik aan onderhoudskosten en het vervangen van kapotte onderdelen 5760,00 euro uitgegeven aan deze auto.Ik vindt dit aan de hoge kant, maar de garagehouder zegt dat hij hier ook niets aan kan doen. en dat hij ook geen verhaal kan maken bij Renault (of dealer) ik heb mijn twijfels, omdat volgens mij (als leek) de garagehouder hier wel iets aan kan doen. Is het mogelijk dat ik van gedachte wissel met een expert? b.v auto testen en facturen doornemen, of alles wel correct is?vriendelijke groet, wwhr.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U geeft aan hoge onderhoudskosten te hebben aan een Renault Scenic uit 2004 en vraagt zich af dit wel klopt.

U heeft deze auto gekocht in 2010 en heeft in de afgelopen 7 jaar ruim € 5.700,- uitgegeven aan reparaties en onderhoud.

Kosten voor onderhoud zijn afhankelijk van het aantal gereden kilometers, rijstijl en de kilometerstand bij aanschaf.

Het lidmaatschap voorziet niet in een consult met een expert maar u mag altijd de nota's mailen naar experts@anwb.nl met uw vraag hierover. Na ontvangst van de nota's kunnen wij beoordelen waar de kosten uit bestaan en of dit reële kosten zijn.***

Reactie van agnesjolanda:

Beste Leo Ruijgrok, Bedankt voor je antwoord. Toch een aanvulling op mijn vorige vraag. De km. stand was toen ik de auto kocht: 44000 km. En nu: 93000 km. Als ik toch een consult zou willen aanvragen met een expert, is daar een procedure voor of is dit helemaal niet mogelijk. Bestaan de test / service centra nog van de ANWB, zoals in Zwolle? Kan ik daar niet terecht?

Groet.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U vraagt of de keuringstations van de ANWB nog bestaan.

ANWB Autokeuringen is per 1 september gesloten. Er werd nog maar weinig gebruik gemaakt van deze dienst. Hierdoor was het niet mogelijk om Autokeuringen nog rendabel aan te bieden. Voor APK- of aankoopkeuringen kunnen autobezitters terecht bij onder meer Dekra, Mijn Autocoach of bij Vakgarage.