Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Opel Agila stuurt met name op de snelweg zwaar. [zwaar sturen en geen correctie: stuur komt niet recht terug]

Vraag gesteld door Zwaar sturen Opel Agila op 27 januari 2017

Klacht betreft het zwaar sturen, het beste te merken op de snelweg, van en Opel Agila (2011). Het voelt als of het stuur blijft kleven in de rechtuit stand. Dit leidt tot zeer slecht sturen op met name de snelweg! Klacht gemeld bij Opel Driessen - Eindhoven, die bekend zijn met deze klacht bij dit type, maar het afdoen met de melding dat het een product eigenschap is [hoort bij het karakter van de auto?]. Een software update was volgens hen niet mogelijk en het vervangen van een stuurhuis gaf geen garantie tot het oplossen van het probleem, en bovendien zijn de daaraan verbonden kosten in eerste aanleg voor eigen rekening. Wel wilden zij het bij Opel Nederland melden? Dit lijkt mij geen klantgerichte oplossing van de klacht, temeer daar de auto nog geen 10.000 km. (dit is geen typefout) heeft gereden. Ik hoor graag hoe ik dit probleem adequaat kan (laten) oplossen.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De besturing van uw Opel Agila blijft 'kleven' in de rechtuitstand. Nu verschilt het stuurkarakter per auto. Bij auto's met elektrische stuurbekrachtiging kan je in de rechtuitstand bij een kleine stuurbeweging voelen dat de bekrachtiging 'inschakelt'. Een echt zwaar punt in de besturing is eerder een mankement dan een producteigenschap en moet worden verholpen.

Op fabrieksgarantie kunt u zich niet meer beroepen, maar met deze kilometerstand hoeft u nog geen rekening te houden met een gebrek aan de stuurinrichting. Het zou redelijk zijn als de verkoper in ieder geval een deel van de kosten op zich neemt.
Voor de wijze waarop u de verkoper kunt aanspreken verwijs ik u naar het stappenplan klachten na aankoop op onze website.