Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

autobanden kapot door bosmaaier

Vraag gesteld door connie61 op 12 juli 2018
Mijn auto stond op straat geparkeerd. Groenbeheer van de gemeente kwam het onkruid wegmaaien. Nu zijn ze met een bosmaaier onder mijn auto en tussen de stoeprand en de banden met die machine bezig geweest om het onkruid weg te maaien. Ik vermoed dat die draad tegen de binnenkant van de banden is geslagen, dat zijn dus 2 banden, en tussen de stoeprand en de banden aan de buitenkant van de banden is geslagen. Nu durf ik eigenlijk niet meer te rijden omdat ik bang ben dat ik een klapband krijg door dat er misschien kleine scheurtjes zijn ontstaan in het rubber door dat hoge toertal van die draad. De gemeente die ik aansprakelijk heb gesteld voor de schade aan de banden doet er niets aan. Wie weet of er niets aan de hand is met de banden? b.v.d. Connie


Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft de gemeente aansprakelijk gesteld voor schade aan de banden van uw auto, maar er is nog niet vastgesteld of er schade is. U zoekt dan ook helderheid over de toestand van de banden. Zijn er delen van het rubber verdwenen waardoor de koordlagen zichtbaar zijn?

Het gaat hier niet om bandenpech maar om schade. U kunt (eventueel via uw verzekeringsmaatschappij) vragen of een garage ter plekke de banden wil laten controleren. Als het verband wordt vastgesteld zal de veroorzaker van de schade, deze én de kosten van het onderzoekje, moeten betalen.