Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voorruitverwarming Nissan Qashqai

Vraag gesteld door ma1089 op 16 februari 2017

In de Nissan Qashqai Tekna 2016 zit een voorruitverwarming die werkt als de achterruitverwarming. Dus elektrisch. De voorruitverwarming deed het laatst dan weer wel dan weer niet. Nu zegt mijn N.dealer dat de voorruitverwarming volgens hetzelfde principe werkt als het start-stop systeem. Dus als de accuspanning iets te laag is, doet ie het niet! Dat vind ik gek! De achterruitverwarming doet het toch ook altijd! Ik heb het idee dat Nissan me afpooiert en er geen werk aan wil hebben of geen nieuwe voorrruit onder garantie wil monteren. Wat vind u?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over de werking van de voorruitverwarming van uw Nissan Qashqai. Of de voorruitverwarming automatisch wordt uitgeschakeld bij een boordspanning onder een bepaalde waarde moet ik nog verifiëren. Het lijkt me niet erg waarschijnlijk, omdat het een veiligheidsvoorziening is. Ik kom er snel op terug.***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Op het moment dat de voorruitverwarming het niet doet, werkt het start-stop systeem dan wel?***

Reactie van ma1089:

Erik Jan, dank voor je reactie.
Ik heb het instructieboekje er nog eens bijgepakt en ik heb het verkeerde hoofdstuk bekeken! De feature "electrische voorruitverwarming" heet ThermaClear (blz. 2-41 Qashqai) en daar staat beschreven dat "ter besparing van de accu een verminderde werking of uitschakelen van de ThermaClear-voorruitverwarming kan worden opgemerkt. Dit duidt niet op een storing".
Ik heb u dus voor niets lastig gevallen! Sorry hiervoor en het antwoord van de dealer beschouw ik nu als correct.