Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

remmen systeem

Vraag gesteld door saher75 op 16 december 2018

trommelrem achter rechts hangen blijft
Ik heb beg peugeot 206 bouwjaar 2003 ,achter wielen hebben trommelrem systeem, mijn auto heeft probleem met achter wiel rechts , hij blijft hangen tijdens remmen maar links achter niet maar wat een raar ding is dat de achter wiel rechts na 15 minuten vrij terug kunnen draaien! wat kan de oorzak van dit probleem met vriendelijk groet en bedank al vast

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een probleem met één achterrem.

Rechtsachter blijft kennelijk soms hangen. Wanneer ik naar de afbeelding kijk van dit remsysteem, zie ik niet direct een mogelijk oorzaak waardoor de rem zou kunnen blijven hangen. De veerkracht zou voldoende moeten zijn om bij een los rempedaal het wiel weer vrij te kunnen laten draaien. Tenzij de veer natuurlijk los of gebroken is. Een andere oorzaak kan natuurlijk de wielcilinder zijn.

Misschien is er inwendig sprake van corrosie en blijft een zuigertje soms hangen. Maar nader onderzoek is nodig om een concrete oorzaak te vinden. Met de trommel los zie je al gauw of daar iets mis is. De kans is groot dat de cilinder als enige optie overblijft. Vernieuwen is overigens geen enorme financiële ingreep.


Mâchoires de frein Peugeot 206+