Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Invoer/inruil/sloop auto met Frans kenteken in NL

Vraag gesteld door Lilian Mulder op 25 juli 2017

Wat zijn de vereisten/mogelijkheden om een auto met Frans kenteken, die zich al in NL bevindt, in te voeren/in te ruilen/ te laten slopen.
Auto is van 2001 en rijdt op diesel.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe te handelen bij een Frans gekentekende auto.

Wanneer het voertuig in Nederland verkocht of ingeruild moet worden is een Nederlands kenteken onvermijdelijk. Misschien dat het voertuig vanuit een verhuizing als verhuisgoed is meegekomen. De wijze van invoeren is dus afhankelijk van de betreffende situatie. Zie voor de gehele procedure deze pagina van de RDW met in de linker kolom de invoeropties wat voor u van toepassing is.

Wanneer u overweegt de auto in Nederland te laten slopen heeft u een slopersverklaring nodig. Wellicht staat het voertuig in Frankrijk nog geregistreerd en heeft u dat én de kentekenplaten nodig om deze daar te laten uitschrijving. Zie o.a. dit auto sloopbedrijf die bij loop- of sloopauto's de mogelijkheid biedt deze in te nemen met buitenlands kenteken met afgifte van een slopersverklaring. Men weet ook wat dan de vervolgprocedure is om in dit geval een Frans gekentekende auto aldaar uit te laten schrijven.