Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het regelmatig niet willen starten van de ford fiesta

Vraag gesteld door Laurinespijker op 27 juli 2016

Beste mensen,
Sinds een maand of 4 weigert mijn ford fiesta uit 2002 regelmatig te starten, zowel bij een koude als warme motor. Wanneer ik de sleutel doordraai hoor je geen klik, wel een zachte piep. Ruitenwissers/verlichting/radio werken wel. Tevens gaan alle alarmlichtjes aan en deze blijven ook aan terwijl de motor niets doet. Ook het 'beveiligingslichtje' naast het digitale klokje knippert. Beide sleutels (ook reserve) geprobeert. Na een half uur start uiteindelijk de motor wel en geeft geen verdere problemen met het rijden. 2 maal naar de garage geweest; nieuwe startmotor en nieuw contactslot. Accu werkt prima. Soms start hij ook alsof er niets aan de hand is, geen haperingen dan. Wat kunnen verdere problemen zijn?
Groet,

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Regelmatig start uw auto niet om vervolgens later weer wel te starten.

U geeft aan dat de startmotor en het contactslot al vervangen is en dat het lampje van de startonderbreking blijft knipperen.

Ik denk dat het probleem in de startonderbreking zit, vermoedelijk herkent de auto de sleutel niet.

In de omgeving van het contactslot, achter de stuurkappen of het dashboard zit een ontvanger die de sleutel moet herkennen, mogelijk is deze ontvanger van zijn plaats waardoor soms wel en soms geen sleutelherkenning.

Mogelijke oplossing kan ook zijn om de sleutels opnieuw in te lezen.